Köttförädlare
Distans | Jordbro, Kristianstad
Vill du få specialiserade kunskaper inom svensk köttproduktion och vara med och säkra hög djurhälsa och en långsiktig hållbar livsmedelsförsörjning?
Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)
Examen Yrkeshögskoleexamen
CSN-berättigad Ja
Undervisningsspråk Svenska och engelska
Studietakt 100%
Kvalifikationsnivå (SeQF) 5
Studerandeavgift Nej
Sista ansökningsdatum
6 november 2024
Fler starter
12 januari 2026, 18 januari 2027
Om utbildningen
I rollen som köttförädlare är du delaktig i hela processen, från att se till att djuret mår bra vid slakt till att säkerställa rätt hygien och säkerhet under styckning. Du ansvarar också för att omvandla det förädlade köttet till produkter som korv, skinka och salami med mera.
I rollen ingår det att samarbeta med veterinärer, övervaka varje steg i produktionen samt utföra kvalitetskontroller och tester för att säkerställa köttets säkerhet inför konsumtion. Som köttförädlare har du även en arbetsledande position där du handleder medarbetare i säkerhets- och hygienrutiner. Att arbeta som köttförädlare är ett hantverksyrke som ställer krav på att du är kvalitetsinriktad, noggrann, har en hög samarbetsförmåga och klarar av ett fysiskt arbete.
I denna utbildning får du specialiserade kunskaper inom svensk köttproduktion, förädling och automation. Stort fokus läggs på att öka din kunskap kring hållbar produktion och minimering av svinn. Efter examen har du efterfrågad kompetens i att självständigt arbeta med praktisk framställning av köttprodukter utifrån ett professionellt, etiskt och klimatvänligt förhållningssätt till uppgifterna genom hela processen.