Redovisningsekonom

Bunden | Bromma

Detta är yrket för dig som är analytisk, strukturerad, serviceinriktad och vill ha en varierande och viktig roll.

Omfattning 430 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2025

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2026

Om utbildningen

Vill du arbeta med människor i en rådgivande roll? Är du intresserad av ekonomi, är noggrann och har förmåga att se helheten samt har ett öga för detaljer? Utbilda dig då till Redovisningsekonom och du får ett yrke som är starkt efterfrågat på arbetsmarknaden. Ett brett yrke med varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi, och färdigheter inom allt från redovisning till lönehantering. Ekonomi är en central del i varje företag och organisation och som Redovisningsekonom har du en viktig roll.

VAD ARBETAR DU MED?
Som redovisningsekonom har du fördjupade kunskaper inom redovisning, handelsrätt och beskattningsrätt samt i företagsekonomi, lön och ekonomistyrning. Du arbetar med bokföring och redovisning i affärssystemet Fortnox och/eller Visma Spcs utifrån aktuella lagar och regler samt upprättar bokslut, årsredovisning och deklarationer.

I din yrkesroll utför du självständigt löpande redovisning, kalkylering och budgetering samt löneadministration. Du arbetar med helheten och kommunikationen kring redovisning och rapportering i samarbete med kollegor eller kunder. Du arbetar självständigt med rådgivning med olika typer av företag/branscher, vilket gör att yrket passar dig som har hög social kompetens.

Utbildningen ger dig chansen att arbeta som redovisningsekonom, redovisningskonsult, företagsekonom, ekonomiassistent eller revisorsassistent. Du har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och längre fram i karriären väntar utmaningar som ekonomichef, ekonomiansvarig och controller inom medelstora eller stora företag, eller inom offentlig sektor. Det finns idag en tydlig brist på personer med rätt kompetens, både inom privat och offentlig sektor.

Utbildningen uppfyller kraven på auktorisation från SRF (www.srf.se) och FAR (www.far.se).

LIA - LÄRANDE I ARBETE
En viktig del av utbildningen är Lärande i arbete (LIA) och är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik. Det innebär att du som studerar, praktiskt tillämpar och lär dig ditt yrke ute på en arbetsplats. Du får handledning av personal som arbetar i yrkesrollen. Cirka en tredjedel av utbildningen är LIA där du lär dig yrkesrollen och ger dig en viktig förståelse för vad som förväntas av dig som yrkesverksam.

SAMARBETE MED ARBETSLIVET
Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola

Webbplats

Telefon