Specialistundersköterska inom neurologi, neurokirurgi och neurointensivvård
Distans | Göteborg
Är du undersköterska och vill specialisera dig inom neurologi? Vidareutbilda dig till specialistundersköterska hos oss. Arbetslivet behöver dig!
Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)
Examen Yrkeshögskoleexamen
CSN-berättigad Ja
Undervisningsspråk Svenska och engelska
Studietakt 50%
Kvalifikationsnivå (SeQF) 5
Studerandeavgift Nej
Sista ansökningsdatum
Kontakta utbildningsanordnaren
Om utbildningen
Ta chansen att vidareutbilda dig i ditt yrke genom att ta det sista steget i kompetensstegen Regionerna har för att bli specialistundersköterska inom neurologi. Utbildningen vänder sig både till dig som redan arbetar inom neurologin och till dig som vill byta inriktning. Utbildningen sker på distans och utbildningen erbjuds till undersköterskor i hela Sverige. Utbildningen är på halvfart vilket gör att du kan kombinera dina studier med ditt arbete som undersköterska efter godkännande från din arbetsgivare.
I Sverige finns det 7 Universitetssjukhus som arbetar med högspecialiserad omvårdnad inom neurologi. Av dessa är 6 sjukhus med oss i utbildningen samt Länssjukhuset i Kalmar. De har påkallat att behovet av specialistundersköterska inom neurologi är stort.
Arbetet som undersköterska kräver alltmer kvalificerad yrkeskompetens och det behövs nya arbetssätt med mer fokus på kvalitetsarbete, dialog med patienter, handleda framtida studerande och hålla dig uppdaterad med den medicinska utvecklingen. Den här utbildningen är efterfrågad av arbetslivet eftersom det saknas utbildade undersköterskor med specialistkompetens inom området.
Universitetssjukhusen har ett gemensamt mål för undersköterskorna att de får växa i rollen och att ha möjlighet till karriär. Därför arbetar de målmedvetet med att främja medarbetarnas personliga och yrkesmässiga utveckling. Gemensamt är att alla Universitetssjukhus och dess regioner har eller kommer inom kort införa kompetens- och karriärstegar. Detta är det första Yh-programmet för undersköterskor inom neurologi. Enbart bland de sjukhus som är med oss i denna utbildning behövs det anställas upp till 185 specialistundersköterskor inom neurologi. Men behovet är mycket större än så om man tittar till alla sjukhus i Sverige.
Efter avslutad utbildning kommer du att verka i högspecialiserat verksamhetsfält med
kunskapskrav inom neurologi. Du kommer att ha specialiserade kunskaper, färdigheter och kompetenser inom neurokirurgi och neurointensivvård. Detta bygger i sin tur på att du innan utbildningens start har de praktiska grunderna med dig. Det krävs att du har god erfarenhet av undersköterskearbetet för att kunna bygga på med specialiserade kunskaper. Utbildningen tar sin utgångspunkt ifrån dina tidigare yrkeserfarenheter och vårdutbildning för att därifrån bygga upp specialistkompetensen.
Utbildningsanordnare
Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.