Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre
Distans | Umeå, Uppsala
Du får specialiserade kunskaper inom geriatrisk omvårdnad, äldrepsykiatri, palliativ vård, välfärdsteknik samt rollen som handledare.
Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)
Examen Yrkeshögskoleexamen
CSN-berättigad Ja
Undervisningsspråk Svenska och engelska
Studietakt 50%
Kvalifikationsnivå (SeQF) 5
Studerandeavgift Nej
Sista ansökningsdatum
Kontakta utbildningsanordnaren
Om utbildningen
Vi blir allt äldre och den åldrande människans behov av stöd och hjälp förändras. Multisjuka äldre är en växande patientgrupp som kräver ett individanpassat multiprofessionellt omhändertagande där allt fler vårdas i hemmet. Äldrevården står inför nya utmaningar.
Mål
Målet med detta yh-program är att du ska få fördjupade kunskaper om åldrandet och åldrandets livsvillkor. Du ska också få specialiserade kunskaper inom palliativ vård, geriatrisk omvårdnad, klinisk bedömning, IT och välfärdsteknologi samt rollen som handledare.
Yrkeserfarenhet
För att ansöka till denna utbildning har du minst 1 års yrkeserfarenhet med omfattning minst halvtid som undersköterska med inriktning äldrevård.
Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig men har motsvarande kunskaper kan du ansöka via reell kompetens. Då tar vi hänsyn till andra utbildningar och yrkeserfarenhet.
Upplägg
Du läser på distans med 50% studietakt (halvfart). Under utbildningen har du inplanerade fysiska närträffar på studieorten (satellitorter via länk). Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda online-lektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Halvfart innebär 20 timmar/vecka.
Utbildningen inleds med en fysisk träff på studieorten (satellitort via videolänk) så samtliga i klassen ska kunna bekanta sig med varandra och sina lärare.
Inför varje kurs får du en studiehandledning med läsanvisningar samt tidsschema för inlämningsuppgifter och datum för fysiska träffar. Utöver det finns kursmaterial, litteratur, övningsuppgifter och inspelade föreläsningar. Via lärplattformen får du feedback direkt i uppgifterna vilket underlättar kommunikationen mellan dig och din lärare.
LIA
En del av lärandet sker via LIA-kurs (lärande i arbete). LIA ger dig kunskaper, färdigheter och kompetenser för att fungera som medarbetare med särskilt ansvarsområde för omvårdnad av multisjuka äldre. Du får även viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.
Anställda lärare och externa föreläsare
KUI har anställda lärare som ansvarar för den övergripande undervisningen. Utöver det har vi inbjudna föreläsare från arbetsliv och forskning som bidrar med kunskap och fördjupning utifrån sitt område.
Ansökan
Ansökan görs via vårt antagningsystem yh-antagning.se
Har du frågor gällande ansökan och antagning, kontakta oss på yhansokan@kui.se eller ring 019-10 00 80
Kvalitetsdata
91% av våra elever kan rekommendera KUI som skola
90% av våra elever är nöjda med sin utbildning i helhet
90% av våra elever är i sysselsättning 6 månader efter avslutade studier
Jämställdhet
KUI arbetar ständigt för att få både YH-utbildningarna och även arbetsmarknaden efter avslutad utbildning så jämställd som möjligt. Vi ser därför gärna att flera män ansöker till våra utbildningar.
Utbildningsanordnare
Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.