Redovisningsekonom
Bunden | Östersund
Utbilda dig till redovisningsekonom och arbeta med ekonomisk information och rådgivning hos företag eller som konsult!
Omfattning 415 YH-poäng (ca 2 år)
Examen Yrkeshögskoleexamen
CSN-berättigad Ja
Undervisningsspråk Svenska och engelska
Studietakt 100%
Kvalifikationsnivå (SeQF) 5
Studerandeavgift Nej
Sista ansökningsdatum
Kontakta utbildningsanordnaren
Om utbildningen
Som redovisningsekonom arbetar du med den ekonomiska informationen som behövs för beslutsfattande i företag och organisationer. Du arbetar löpande med bokföring, redovisning, fakturering samt ekonomisk rådgivning och planering. Detta yrke passar dig som har ett sinne för siffror, är noggrann, ansvarsfull och företagsam. Som redovisningsekonom är du eftertraktad hos både små och stora företag samt konsultbyråer då allt fler företag överlåter sin ekonomihantering till redovisningsbyråer. Inom en 10-årsperiod förväntas drygt en fjärdedel av alla redovisningsekonomer nå pensionsålder samtidigt som digitaliseringen och automatiseringen förändrar många av vanligaste arbetsuppgifterna. Framtidens redovisningsekonom har en mer kommunikativ och rådgivande roll vilket denna utbildning förbereder dig för. Efter examen samt minst tre års yrkeserfarenhet kan du även ansöka om auktorisation vilket är en kvalitetsstämpel som väger tungt vid anställning.
Efter utbildningen
Efter utbildningen har du kunskap om hela det ekonomiska flödet, från beställning till bokföring och bokslut. Du har en bred kompetens för att sköta ekonomin för såväl privat näringsverksamhet, offentlig verksamhet som kommun, stat och landsting. Du har färdigheter inom olika ekonomisystem och kan skapa och analysera kalkyler, budgetmodeller, lönsamhetsbedömningar och likviditetsplaneringar. Efter utbildningen kan du ta anställning som redovisningsekonom, företagsekonom, redovisningsassistent, redovisningskonsult eller ekonomiassistent hos företag, myndighet eller kommun.
Utbildningsanordnare
Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.