Byggproduktionsledare

Bunden | Malmö

Vill du jobba som arbetsledare och chef inom byggrelaterade verksamheter? Gå en av branschens mest välrenommerade utbildningar samtidigt som du jobbar

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 januari 2025

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Efter avslutad utbildning har du kompetensen att söka en tjänst som arbetsledare eller chef inom byggsektorn där du kan ansvara för daglig ledning och samordning av personal i ett byggprojekt. Utbildningen ger dig god förståelse för arbetsuppgifter inom byggproduktion och husbyggnads- och anläggningsarbete och förbereder sig för att ansvara för det operativa genomförandet av ett byggprojekt.

Det omfattande engagemanget från branschen innebär att utbildningen håller en mycket hög kvalitet och möter de kompetensbehov som finns på marknaden just nu. Därför är det lätt att få jobb i din nya roll efter avslutad utbildning.

Stora, medelstora och små företag i bygg- och anläggningsbranschen engagerar sig – både i utbildningens utformning och i din praktik. I utbildningarnas ledningsgrupper ingår representanter för Malmö från bl.a: NCC, PEAB, Byggmästarn i Skåne, NIMAB, Servicekuben, Ikanobostäder, Knut Edstrands byggnads AB och Ledarna.

Utbildningen vänder sig till dig som har gått gymnasiets byggprogram och har jobbat några år. Det här är en välkänd och mycket omtyckt utbildning som har drivits i sin nuvarande form ända sedan 2007. Utbildningen är utformad så att du kan fortsätta att jobba parallellt med utbildningen. Under en normalvecka tillbringar du en dag i skolan och två dagar i lärande arbete (LIA) ute på företagen, medan två dagar är avsatta till självstudier.

Under utbildningen kommer du att få kunskap om byggprojektets arbetsprocesser och digitala verktyg. Du lär dig om lagar, regler och krav som berör byggprocessen. Aspekter som berör effektivitet och hållbarhetsfrågor behandlas. Du får också del av ledarskaps- och kommunikationsteorier.

Under utbildningen kommer du att lära dig att leda grupper och lösa konflikter. Du får träna på att använda analoga och digitala verktyg för genomförande och uppföljning av byggprojekt.

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke, och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Du har också möjlighet att antas till en Yrkeshögskoleutbildning utifrån en bedömning av din reella kompetens (arbetslivserfarenhet, annan utbildningsbakgrund eller andra skäl). Varje år antas mer än 20% av de studerande utifrån sin reella kompetens. Om du har andra kompetenser än de som efterfrågas ovan har du möjlighet att bli antagen genom att göra en komptenskartläggning. Läs mer under JU:SE/YH

Tekniska Högskolan i Jönköping, Jönköping University, är ansvarig utbildningsanordnare. Utbildningen genomförs i samarbete med Byggföretagen - Byggbranschens utbildningscenter.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Tekniska Högskolan i Jönköping AB

Webbplats

Telefon