Payroll Business Partner

Bunden | Malmö

För dig som vill ha en nyckelroll inom affärsekonomi, lönehantering och personaladministration.

Omfattning 410 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

25 augusti 2025

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2026, 1 augusti 2027

Om utbildningen

Hantering och rådgivning inom lön, HR och ekonomi

För dig som vill ha en nyckelroll inom affärsekonomi, lönehantering och personaladministration. Du lär dig att förstå och hantera digitala lönesystem och HR-processer samt systemförvaltning. Du har en rådgivande och operativ roll.

Vad gör en Payroll Business partner?
Rollen Payroll Business Partner utgår från lönespecialisten och adderar tekniska färdigheter, verksamhetsförståelse, medarbetarupplevelsen, lön ur ett ekonomiskt perspektiv och kryddar med HR. Framtidens löneroll kräver en balans med ett systemintresse, kundservice och rådgivning.

Lönerollen förändras snabbt
Lönerollen är under utveckling och företagen förväntar sig mer stöd och rådgivning inom lön, HR och ekonomi. Förändringen innebär bland annat att många manuella moment effektiviseras genom automation och digitalisering.

Mindre administration, mer rådgivning
Genom att lägga mindre tid på administrativa processer i systemlösningar, kan löneavdelningen skapa mervärde genom konsultation och rådgivning mot organisation och kunder. En Payroll Business Partner kan lön, arbetsrätt, lagar och avtal m m och förstår vad som kommer ut i andra ändan när uppgifter kommer in i löneprogrammet.

Utbildningen uppfyller kompetenskraven för Payroll Business Partner
Utbildningen är utformad för att möta de krav på kompetens och specialiserat yrkeskunnande inom teoretiska och praktiska digitala löne- och HR-processer, samt systemförvaltning. Utbildningen ligger till grund för att bli Auktoriserad Lönekonsult hos Srf konsulterna.

Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter i att
1. Planera, utföra samt identifiera resurser för att bereda specialiserade arbetsuppgifter inom teoretiska och praktiska digitala löne- och HR-processer samt systemförvaltning.

2. Lösa sammansatta problem inom teoretiska och praktiska digitala löne- och HR-processer samt systemförvaltning.

3.Kommunicera åtaganden och lösningar gällande teoretiska och praktiska digitala löne- och HRprocesser samt systemförvaltning på såväl svenska som engelska.

Kvalitetsauktoriserad
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på på olika arbetsplatser som du väljer själv. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

Nära samarbete med branschen
Stockholm School of Business har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn
Alla studerande på skolan får fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

Utbildningen är platsbunden
Utbildningen är på heltid och sker på plats i klassrum. Det går inte att läsa på distans. Vissa delkurser kräver att man är på plats heldagar.

Yrkesroller efter examen
Digital Payroll Projekt Leader
Lönehandläggare
Lönekonsult
Lönespecialist
Payroll Advisor
Payroll Business Partner

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Stockholm School of Business

Webbplats

Telefon