Internationell Sommelier - Matsalsschef

Bunden | Johanneshov

Bli internationell sommelier och matsalschef – Starta din karriär hos oss!

Omfattning 200 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

18 augusti 2025

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

31 maj 2025

Om utbildningen

Vill du arbeta med vin och service på högsta nivå? Internationell Sommelier – Matsalschef är en yrkeshögskoleutbildning på 200 YH-poäng för dig som brinner för vin och gastronomi, trivs i sociala sammanhang och vill bygga en karriär inom hotell- och restaurangbranschen.

Utbildningen är utvecklad i samarbete med branschens ledande experter och kombinerar teori med praktik. Redan under studietiden får du tillämpa dina yrkeskunskaper genom praktiskt matsalsarbete och Lärande i arbete (LIA).

Efter utbildningen kan du arbeta som sommelier och matsalschef inom hotell- och restaurangbranschen. Både nationellt och internationellt.

Du får lära dig:
• Vinkunskap, ursprung, druvor, distrikt och provningsmetodik
• Dryckeskunskap, vin, starkvin, destillat, öl, alkoholfritt, kaffe och te
• Sensorik, mat och dryck i kombination, analysera och beskriva smaker
• Ansvarsfull alkoholhantering
• Gastronomi och service, sommelierhantverk, gästbemötande och säljteknik
• Ledarskap och ekonomi, management på restaurang
• Internationell certifiering enligt WSET Level 2 & 3*

*WSET, Wine and Spirit Education Trust, Internationell certifiering inom dryck.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Restaurangakademien AB