Internationell Sommelier - Matsalsschef
Bunden | Johanneshov
Bli internationell sommelier och matsalschef – Starta din karriär hos oss!
Omfattning 200 YH-poäng (ca 1 år)
Examen Yrkeshögskoleexamen
CSN-berättigad Ja
Undervisningsspråk Svenska och engelska
Studietakt 100%
Kvalifikationsnivå (SeQF) 5
Studerandeavgift Nej
Sista ansökningsdatum
31 maj 2025
Om utbildningen
Vill du arbeta med vin och service på högsta nivå? Internationell Sommelier – Matsalschef är en yrkeshögskoleutbildning på 200 YH-poäng för dig som brinner för vin och gastronomi, trivs i sociala sammanhang och vill bygga en karriär inom hotell- och restaurangbranschen.
Utbildningen är utvecklad i samarbete med branschens ledande experter och kombinerar teori med praktik. Redan under studietiden får du tillämpa dina yrkeskunskaper genom praktiskt matsalsarbete och Lärande i arbete (LIA).
Efter utbildningen kan du arbeta som sommelier och matsalschef inom hotell- och restaurangbranschen. Både nationellt och internationellt.
Du får lära dig:
• Vinkunskap, ursprung, druvor, distrikt och provningsmetodik
• Dryckeskunskap, vin, starkvin, destillat, öl, alkoholfritt, kaffe och te
• Sensorik, mat och dryck i kombination, analysera och beskriva smaker
• Ansvarsfull alkoholhantering
• Gastronomi och service, sommelierhantverk, gästbemötande och säljteknik
• Ledarskap och ekonomi, management på restaurang
• Internationell certifiering enligt WSET Level 2 & 3*
*WSET, Wine and Spirit Education Trust, Internationell certifiering inom dryck.
Utbildningsanordnare
Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.
Restaurangakademien AB
Webbplats
Telefon